Doelen van het Candida dieet

Eigenlijk heeft het Candida dieet twee belangrijke doelen:

Candida dieet doel 1: darmflora herstellen

We hebben al aangegeven dat Candida alleen de kans krijgt om overmatig te groeien wanneer de darmen eerder verzwakt zijn geraakt. Meestal wordt dit door antibiotica veroorzaakt. De eerste doel is de darmflora herstellen. Candida dieet kan in het begin bestaan uit voeding om de darmflora langzaam weer op te bouwen. Hier kunnen probiotica producten voor gebruikt worden.

Candida dieet doel 2: Candida verhongeren

De tweede doel van het Candida dieet is, heel simpel gezegd, alle voeding wordt weggelaten waar Candida gisten zich mee kunnen voeden. Veel mensen met darmklachten hebben een ongezonde dieet.

In Nederland houdt dit voornamelijk in dat er veel brood, patat, pizza. pannenkoeken, gebak, chocolade, chips en snoep wordt gegeten. Er wordt ook heel veel frisdrank gedronken. Van jongs af aan eten veel mensen brood. Brood is in feite bijna pure glucose – een perfecte voeding dus voor gisten. Het pure glucose in de vorm van brood wordt ook nog eens bedekt met pure glucose in de vorm van hagelslag, Nutella, muisjes, jam of noem maar op. De ongezonde laagjes glucose worden aan elkaar geplakt door vetten in de vorm van boter of margarine. Candida bloeit werkelijk van zulke concentraties van glucose. Een dergelijk ‘typisch Nederlands’ brooddieet is een droomdieet voor Candida.

Indien een ongezond dieet de oorzaak is van overgroei van Candida en andere darmklachten, is een verbeterde dieet de makkelijkste oplossing. De Candida dieet is niet alleen bedoeld om Candida weg te krijgen, maar om het lichaam sterk en gezond te maken, zodat het immuunsysteem Candida vanzelf kan elimineren. Met andere woorden, een Candida dieet is niet direct Candidadoodend. Het is immuunsysteem versterkend. Het immuunsysteem – inclusief de goede darmbacterie – is zelf in staat om Candida te doden.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *